Lemmenlukko

Hyvät ystävät X ja Y.

Tätä päivää on odotettu ja siihen on valmistauduttu – toivottavasti sillä tavoin, että odotukset eivät ole kuitenkaan esteenä sen hyvän ja rakkauden kokemiselle, mikä teitä tänään ympäröi. Olkaa kaikelle avoimia – ottakaa päivä vastaan sellaisena kuin se tulee ja kätkekää parhain osa siitä sydämeenne niin, että muut eivät tiedä teidän onnestanne. Ja onnea teillä on runsaasti elämässä yleensä ja tietysti toisissanne.

Se on helposti myös todennettavissa. Minusta oli hieno katsoa netistä teidän kummankin somevirtaa. Hienoja paloja elämänne erilaisista hetkistä ja tunnelmista. Eräs kuva Y blogissa kertoi ilmiöstä, mikä on Suomessakin tullut jossakin määrin tutuksi. Pariisissa kävitte sillalla, joka on ripustettu täyteen lemmenlukkoja. Löytyipä sieltä kuva lukosta jossa oli nimet Y ja X. Te olette yhdessä laittaneet lukon samaan siltaan ja heittäneet avaimen jokeen sen merkiksi, että se mitä yhdessä on päätetty, on lopullista. Vaikka silta romahtaisi rakkauden painosta, lukko pysyy kiinni.

Tänään tapahtuu jotakin samanlaista. Te sitoudutte toisiinne. Teistä tulee lukko, mikä laitetaan kiinni, kun liitto solmitaan. Avainta tämän päivän lemmenlukossa ei ole eikä siksi sellaista voida heittää mihinkään. Sen sijaan sanat, jotka lausutte toisillenne, lukitsevat teidän liittonne. Teidän sukunne ja ystävänne, jotka ovat todistajana – he ovat se joki, joka ottaa vastaan nuo tahdon sanat. Te lausutte sanat toisillenne, mutta sanat lausutaan kaikkien kuullen. Niitä lupauksen sanoja, joita julkisesti tänään lausutaan, ei voi vetää enää takaisin. Mutta ne sanat tekevät teistä vahvan ja ne ovat teidän puolellanne. Te kuulutte toisillenne – mutta sanat ovat myös teitä vastaan, jos te ette ole uskollisia liitossanne.

Rakkaus on kuitenkin ihmeellinen asia. Te saatte voiman rakastaa, te luotatte rakkauteenne ja me rukoilemme sille Jumalan siunausta, rukoilemme sen kasvavan ja lujittuvan entisestään, ettei mitkään kohtalon tuulet kaada sitä, mitä teidän rakkautenne yhdessä rakentaa.

Aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen: ”X ja Y, Voitte nyt päivittää statuksenne.” => Hääsudelma

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Lemmenlukko

  1. Avioliiton vahvistamisen + siunaamisen jälkeen hääsuudelma toteutettiin niin, että pari otti samalla selfiekuvan kännykällä. Hauska idea heiltä johon tietysti suostuin. Minun ehdotukseni oli edeltävä lause: voitte nyt päivittää statuksenne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s