Rakkauden silta

Rakkauden silta

Te olette tulleet sillalle. Tämän sillan ylitettyänne te ette enää ole samoja ihmisiä kuin ennen. Jotakin muuttuu pysyvästi. Tähän tilanteeseen, tähän hetkeen kävellessänne te olette olleet kaksi ihmistä, jotka ovat oppineet tuntemaan toisenne: x ja y. Mutta sillan ylitettyänne te ette enää ole kaksi vaan yksi – te olette avioliiton sitein yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi niin kuin Raamattu sanoo: mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät siis enää ole kaksi vaan yksi. Sen uuden todellisuuden merkkinä teitä tullaan kutsumaan yhteisellä nimellä: herra ja rouva NN.

Me olemme siis tärkeällä sillalla. Silta puhuttelee monella tavalla. Siltoja tarvitaan siihen että ylitetään jokin vaikeakulkuinen alue. Silta jolla me nyt olemme on rakennettu ruohikolle. Se ei varsinaisesti ylitä mitään hankalaa maastoa tai rotkoa. Joten sillan kautta ylitetään jotakin muuta. Silta on vertauskuva. Sen kautta ylitetään elämän rotkoja ja kuiluja. Sen kautta taakse jätetään jotakin menneisyydestä ja astutaan luottavaisesti uuteen.

Näin te voitte tehdä vain siksi, koska silta on rakkauden ja luottamuksen silta. Te tiedätte että se kestää.

Silta on rakennettu vähitellen kun te olette keskustelleet ja oppineet tuntemaan toisianne ja oppineet rakastamaan toisianne. Yksi askelma kerrallaan on tullut lisää. Te olette rakentaneet sitä itse ja silti samalla ymmärrätte, että rakkaus on lahja, jonka voi kiitollisena ottaa vastaan.

Silta on syntynyt teidän välillenne ja elämäntie on tullut yhteiseksi. Ja nyt te koette onnea. Mutta ihmisen elämä on arvaamaton. Luultavasti elämässä tulee joskus hetkiä, jolloin mietitte oletteko joutuneet jälleen eri puolille siltaa. Mietitte myös rakoileeko silta. Kestääkö se vielä. Uskallanko lähestyä riitojen ja erimielisyyksien jälkeen puolisoani? Uskallanko astua sillalle, vaikka tuli sanottua pahoja sanoja? Vaikka sillassa jotkin askelmat voivat olla huteria, teidän on mahdollista aina vahvistaa sitä. Anteeksiantamisen sanat sopimisen ja sovittelun hetket vahvistavat sen.

Tänään siltaan tuodaan myös lisää jotakin sellaista, jonka toivomme vahvistavan sitä entisestään. Te pyydätte liitollenne Jumalan siunausta. Luottamuksen silta ei ole itsestään selvyys. Siksi tuo silta on hyvä tänään ylittää niin, että pyytää Jumalan siunausta liitollenne. Että hän varjelisi teidän elämänne ja rakkautenne, että silta ja siteet teidän välillänne olisi terästä vahvemmat. Että häneen turvautuen te löytäisitte vaikeina hetkinä luottamuksen ja sovinnon uudestaan.

Me toivomme ja rukoilemme teille onnen aikoja. Jumala hyvyydessään antakoon teille kaikkia lahjojaan: onnea, iloa, viisautta ja rauhaa. Antakoon hän kerran teidän myös periä yhdessä se katoamaton valtakunta, johon hän meidät on kutsunut.

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Rakkauden silta

 1. Tahdon kulkea rakkauden siltaa
  kanssasi kultasein!
  En hetken – vaan elämän iltaan
  – tää vahva on aatoksein.

  Sä et kulkemistani estä,
  vaan kannustusta suot.
  Mun vierelläni sä kestät
  ja elämään tenhoa tuot.

 2. Sirkkeli

  Yks jätkä putos sillalta
  Rakkauden
  Olis voinu käyr huonosti,
  mut onneks se oli vaan
  vertauskuva –
  niinko se sirkkeli
  mihin se putos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s